Specialisaties

Omgaan met kinderen

Voor mijn afstudeeropdracht heb ik ervoor gekozen om kinderen te masseren. Mijn stelling voor deze opdracht was: Kan voetreflextherapie het zelfvertrouwen vergroten van kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar?

Met andere woorden, zit een kind na het ontvangen van 6 voetreflexmassages lekkerder in zijn vel! Uit mijn onderzoek is gebleken dat de kinderen na afloop van de massages allemaal meer rust in hun hoofd ervaarden, minder spanning in hun lijf voelden en dat ze ook bijna allemaal minder tot geen last meer hadden van hoofd- en/of buikpijn.

Babyreflexologie

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s. De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld om meer verbondenheid met de ouders te creëren, maar door de jaren heen bleek het te helpen om vele klachten en symptomen van de baby’s te verlichten, vergemakkelijken en verwijderen. Babyreflexologie kan toegepast worden vanaf 4 weken.

Babyreflexologie kan o.a. verlichting geven bij: obstipatie, krampjes, harde ontlasting, winderigheid, astma, neusverkoudheid, slecht doorslapen, slecht inslapen, huidproblemen, oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes.

Zwangerschapsreflexologie

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er heel veel veranderingen plaats. Voetreflexologie is er in deze bijzondere periode op gericht om je gezondheid te optimaliseren. Een voetreflexmassage helpt om tot rust te komen en diepgaand te ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Een moment om van te genieten, samen met je ongeboren kindje.       

Voetreflexologie kan verlichting geven bij tal van zwangerschapsklachten. Denk bijvoorbeeld aan: misselijkheid, slecht slapen, maagzuur, obstipatie, oedeem, rugpijn, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk of beginnende zwangerschapsdiabetes. 

Contra-indicaties bij zwangerschap:

  • Trombose
  • Bij het vermoeden of de diagnose van pre-eclampsie/zwangerschapsvergiftiging, HELLP-syndroom
  • In de eerste 3 maanden na een kunstmatig tot stand gebrachte zwangerschap 

Neuroreflexologie

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze ontstaan vanuit de voetreflexologie. Het behandelt de reflexzones van de zenuwen op de voet. Het is een energetische en holistische therapie waarbij ervan uit wordt gegaan dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn. Het is een intensieve en effectieve therapie.  

Deze therapie kan zeer doeltreffend zijn. In de meeste gevallen ervaren de mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering, maar hoe langer de pijn aanwezig is, hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

Neuroreflexologie kan o.a. goed ingezet worden bij, klachten van het bewegingsapparaat: nek, rug, armen, schouders enz.

 

Witte Dellen 2
Zeeland / Langenboom
Tel: 06-53811698

KvK 75659913
aangesloten bij NIBIG en Balens

© 2020 Ontwerp van C en Balans voetreflexpraktijk